RA Installation

  • General
  • Timetable
  • Jadual Waktu

Course Content for RA Installation

Subjects Content
Basic Knowledge (Theory) Inverter Air Conditioner
R32 Refrigerant
Before Installing the AC
Installation location
Material Needed for installation
Piping Works
Wiring Works
Installation Work Flow
Tool needed including R32
Practical Installation Hands On Installation Training
Closing Example of cases of installation failure
Total duration – 2 days

Assessment for RA Installation


Scope of Assessment Method Percentage
Safety Safety knowledge Oral Test 10 %
Skill Flaring skill Hands On 20 %
Wiring skill Hands On
20 %
Practical Practical Installation Hands On 40 %
Theory Basic Knowledge Paper Test 10 %
Total duration – 1 day

Certification

Upon completion of the course and pass the examination, the candidates will be awarded

ACCT Certificate

Enrolment

Upon registration, all trainees will be given a working jacket


Note
Measurement for jacket size available in registration page

ACCT Card

ACCT Card Front

ACCT Card Back

Air-Conditioner Certified Technician (ACCT) - RA Installation course tentative

Day 1
Time Agenda Duration Allocated Time
8:30 Registration and breakfast 0:30 30min
9:00 Orientation 0:30 30min
9:30 Lecture: Basic Knowledge of RA installation 1:00 60min
10:30 Practice: Practical Training on Flaring and Wiring 2:30 150min
13:00 Lunch break + prayer (for Muslim) 1:00 60min
14:00 Practicum: Practical Training on RA installation 3:30 210min
17:30 Tidying up (5S) 0:30 30min
Day 2
Time Agenda Duration Allocated Time
8:30 Breakfast 0:30 30min
9:00 Practicum: Practical Training on RA installation 4:00 240min
13:00 Lunch break + prayer (for Muslim) 1:00 60min
14:00 Practicum: Practical Training on RA Pump Down 2:00 120min
16:00 Lecture: Explanation on difference 0:30 30min
16:30 Lecture: Examples of problems 0:30 30min
17:00 Feedback on coursework 0:30 15min
17:30 Tidying up (5S) 2:00 60min
Day 3
Time Agenda Duration Allocated Time
8:30 Breakfast 0:30 30min
9:00 Paper test (objectives) 0:30 30min
9:30 Safety, flaring connection and wiring test 2:00 120min
11:30 Result announcement 0:30 30min
12:00 Lunch break 1:00 60min
13:00 Adjourned
Remark This timetable can be flexible depending on the actual situation and progress flow.

Tentatif Air-Conditioner Certified Technician (ACCT) – Kursus RA Installation

Hari 1
Masa Perkara Tempoh (minit) Masa diperuntukkan
8:30 Pendaftaran dan sarapan pagi 0:30 30min
9:00 Orientasi 0:30 30min
9:30 Teori: Perkara asas dalam RA Installation 1:00 60min
10:30 Latihan: Amali flaring dan wiring 2:30 150min
13:00 Makan tengahari + solat (bagi Muslim) 1:00 60min
14:00 Praktikum: Amali RA Installation 3:30 210min
17:30 Mengemas (5S) 0:30 30min
Hari 2
Masa Perkara Tempoh (minit) Masa diperuntukkan
8:30 Sarapan pagi 0:30 30min
9:00 Praktikum: Amali RA Installation 4:00 240min
13:00 Makan tengahari + solat (bagi Muslim) 1:00 60min
14:00 Praktikum: Amali RA Pump Down 2:00 120min
16:00 Teori: Penjelasan perbezaan pemasangan 0:30 30min
16:30 Teori: Penjelasan kepada contoh masalah 0:30 30min
17:00 Sesi maklumbalas bagi kursus (feedback) 0:15 15min
17:15 Mengemas (5S) 0:30 30min
Hari 3
Masa Perkara Tempoh (minit) Masa diperuntukkan
8:30 Sarapan 0:30 30min
9:00 Ujian Objektif 0:30 30min
9:30 Ujian Safety, flaring connection dan wiring test 2:00 120min
11:30 Pengumuman keputusan 0:30 30min
12:00 Makan tengahari 1:00 60min
13:00 Bersurai
Nota Masa tentatif boleh berubah bergantung kepada situasi keadaan sebenar.

Class Calendar

  • today
August 2020
August 2020
SMTWTFS
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aug, 2020
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
KL 31 - ILP-KL
KL 31 - ILP-KL
SA 29 - ADTEC-SA
  • New Appointment
  • Go to today

Registration / Pendaftaran


CLICK HERE